Pörkölési szintek

A CoffeeB pörkölési eljárása a City Roast - Közepes Pörkölés. Amikor a kávébabok a pörkölés során a kémai folyamat azon szakaszában vannak amikor már elveszítik túlzott savasságukat, megmarad még az enyhén citrusos jelleg és még nem vagy csak minimálisan érezhető a kesernyés utóíz.
A Kávévilágban nagyon sok elnevezés létezik, de maga a pörkölés során a "kész állapot" akár 2-3 0C eltéréssel más és más ízélményt eredményez. Az úgynevezett pörkölési profilokat saját kisérleteink és kóstolóink segítségével dolgoztuk ki. A pörkölés után amikor a kémiai folyamatokat szeretnénk megállítani, következik a hűtés folyamata, ami pedig egy újabb ismertető jegye a kész pörkölt kávénak, ugyanis nem mindegy milyen sebességgel végezzük ezt az egyszerűnek tűnő folyamatot. A tapasztalatok és a vevőink visszajelzése alapján értük el a jelenlegi ízvilágunkat. Ez nem azt jelenti, hogy itt megállunk. Folyamatos kisérletezéssel fejlesztjük a technologiánkat.
Világos, közepesen világos, bécsi, francia, olasz, és még sorolhatnánk az árnyalatnyi eltéréseket. Ezek az elnevezések terjedtek el, bár a most divatos Speciality Kávék világában már egyre jobban a világos - Light Roast szint a legkedveltebb, "trendy". Azt viszont elmondhatjuk, hogy az ízlések nagyon különböznek és nem biztos, hogy mindenkinek ugyanaz az ízvilág nyeri el a tetszését.