A kávé utómunkái - kőtelenítés

Mi történik a kávébabbal, miután megpörköltük?
Amikor megérkezik a régóta várt zöld kávébab szállítmány, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy „tiszta”.
Gondoljunk csak bele, hogyan dolgozzák fel a kávét, miután leszedték a kávéfarmokon szerte a világon. A legtöbb kávétermesztő országban még mindig nagyon alacsony technológiai színvonalú, de jól bevált módszert használnak a kávébab feldolgozására és szárítására. Ez gyakran magában foglalja a mosott és feldolgozott babok betonon való szétterítését, hogy azok természetesen kiszáradjanak. Noha ez egy nagyon környezetbarát módja a bab szárításának, amikor összegyűjtik, más dolgok, például beton darabokat, gallyakat, fémtárgyakat, szögeket és apró köveket is összegyűjtenek a kávébabokkal.
Még a feszített hálós kávébab-szárítóágyak sem tudják biztosítani azt, hogy idegen anyagok ne kerüljenek a zsákokba. A Coffee Destoner (kávé kőtelenítő) egy olyan szerkezet, mely a pörkölés után megtisztítja a már lepörkölt kávébabokat mindeféle szennyeződéstől, mielőtt a pörkölt kávébab a zacskókba kerülne. A destonerek a pörkölési folyamat lényeges részét képezik, biztosításítják és kiegészítő védelemet nyújtanak, hogy az őrlőbe, és így a kávé italba ne kerüljön semmi idegen anyag.
A háttérben mi figyelünk az apró részletekre...
CoffeeB